5 Καλοκαιρινές κατασκευές στο πι & φι

Ήδη ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει, να φοράμε πιο ελαφριά ρούχα και να περιμένουμε τις διακοπές του καλοκαιριού. Για να μπούμε σε πιο καλοκαιρινή διάθεση και με μια γρήγορη πλοήγηση στο διαδίκτυο σας έχουμε 5 ιδέες για κατασκευές γρήγορες, εύκολες και συνάμα δημιουργικές με ότι υλικά έχετε στο σπίτι!

1.Πολύχρωμα παγωτοστολίδια!

Πατώντας στον σύνδεσμο που υπάρχει πιο πάνω θα βρεις όλες τις λεπτομέρειες πως να φτιάξεις αυτά το όμορφα παγωτάκια με τους μαθητές ή τα παιδιά σου! Μπορείς να διακοσμήσεις την τάξη σου ή το σπίτι σου!

2. Καδράκι-Ζωγραφιά με βαρκούλα

Το παιδί φτιάχνει το δικό του σχέδιο για την παραλία με ότι χρώματα του αρέσουν. Στην συνέχεια, με τη βοήθεια ενός ενήλικα φτιάχνει και χρωματίζει μια βαρκούλα από χαρτί. Την κολλά στο σχέδιο και είναι έτοιμο! Με 2 τρύπες και ένα σχοινί μπορεί να το στολίσει όπου επιθυμεί!

3. Ψαράκια από καπάκια

pinterest.com

Τα πλαστικά καπάκια έχουν πολλές χρήσεις γι’ αυτό μην τα πετάτε! Μια όμορφη ιδέα που βρήκαμε στο pinterest είναι η πιο πάνω. Μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι γαλάζιο χαρτόνι, χρωματιστά χαρτόνια, γκλίτερ, μαρκαδόρους και ματάκια! Για τα φύκια μπορείς να χρησιμοποιήσεις πράσινο γκοφρέ.

4.Ψαράκι από τα αποτυπώματα του παιδιού

Οι κατασκευές με τα χεράκια μας αρέσουν πολύ! Η πιο πάνω ιδέα είναι φανταστική αφού αποτυπώνεις το χέρι του παιδιού σου την χρονική στιγμή αλλά και διακοσμείς το δωμάτιο του με κάτι που έφτιαξε το ίδιο το παιδί!

5. Βεντάλια ή μέδουσα από χάρτινο πιάτο

kathemeragoneis.com

Η συγκεκριμένη χειροτεχνία μας άρεσε πολύ και μπορεί να γίνει με απλά υλικά! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι χάρτινο πιάτο, γκοφρέ, ματάκια, ξυλάκια, χρώματα ή μαρκαδόρους, μαλλί (προαιρετικά). Μπες στον παρακάτω σύνδεσμο για περισσότερες λεπτομέριες.

Καλοκαιρινές κατασκευές στον Πολυχώρο Μεταίχμιο (kathemeragoneis.com)

Καλή δημιουργική απασχόληση!

…Και Καλό Καλοκαίρι!

Αν σου άρεσε ακολούθησε μας facebook και instagram: mamaoftwo_stories για να ενημερώνεσαι για όλες μας τις δημοσιεύσεις.

Ιωάννα Χ.

Σχολιάστε